Top
Menu Luk

Nøglerne, der altid blev vækDet skete for mig igen og igen: Jeg kom hjem til min lejlighed på Amagerbrogade uden min nøgle. Jeg ved snart ikke, hvor mange gange jeg har stået der foran min opgang og ikke kunnet komme ind, fordi mine nøgler ikke har ligget i tasken eller lommen, som de skulle. Så har jeg måttet ringe på hos alle naboerne for i det mindste at blive lukket ind i opgangen, hvor jeg så i ro og mag kunne ringe efter mine forældre, der bor på Korinthvej på Amager, for at få dem til at komme med min ekstranøgle. 

Brug for ekstranøgle

Der er ikke noget værre end at stå der med håret i postkassen, især ikke efter en vild bytur, hvor man er træt og ikke kan overskue andet end en hurtig sandwich og så på hovedet i seng. Mine forældre har heller ikke ligefrem været begejstrede for at blive ringet op på alle tider af døgnet, og derfor endte de også med at sige nej til sidst. Da jeg så endda en dag havde brug for ekstranøglen, mens de var på ferie, måtte jeg altså se at finde en anden løsning. 

Den smilende låsesmed

Nogen, der til gengæld altid er glade for at blive ringet op, er Låsesmed Amager. Det fandt jeg hurtigt ud af. Da mine forældre jo havde sat mig stolen for døren og i øvrigt var på ferie, da jeg for måske femte gang stod der uden nøgler og bare længtes efter mit køleskab og seng på den anden side af døren, måtte jeg nemlig finde en anden løsning end at få dem til at køre ud med ekstranøglen. Jeg googlede låsesmed og Amager og fandt frem til dette låsefirma, som jeg ved nærmere eftertanke havde hørt godt om fra venner og bekendte, der havde samme nøgleproblem som mig. Jeg ringede straks til dem, for de reklamerede med døgnåbent, og selvom kl. var 2 om natten, besvarede de opkaldet venligt og friskt. 

Lynhurtig hjælp midt om natten

Der gik 25 minutter, så stod de foran min opgang, hvor jeg ventede i bidende kulde. De havde tydeligvis prøvet det før, og med deres store erfaring og ekspertise sørgede de for, at jeg ti minutter senere stod i min lejlighed. Jeg var virkelig positivt overrasket, selvom det selvfølgelig ikke er gratis at få en låsesmed ud midt om natten. Tænk, at de kunne komme så hurtigt, og at de var så venlige på trods af, at jeg formentlig lige havde vækket dem. 

Er nøglerne blevet stjålet?

Jeg betalte tilfreds den smilende låsesmed, som endda var så professionel og grundig at spørge mig, om mine nøgler mon var blevet stjålet, for i så fald ville han anbefale, at jeg fik skiftet låsen. Det havde jeg slet ikke overvejet, men jeg gik dog stærkt ud fra, at de ikke var, da jeg, som du nok fornemmer, har en lang fortid som ”nøgletaber” bag mig. Jeg takkede derfor pænt for hjælpen, sagde godnat og smuttede ind under dynerne i min kære lejlighed på Amager. Låsesmeden tog imod betaling på Mobilepay, smilede og kørte videre. Det var nemt og bekvemt og kostede ikke alverden i betragtning af tidspunktet på døgnet. 

Ekstranøgler placeret rundt om på Amager

Dagen efter ringede jeg til min farmor, som bor i et kolonihavehus nær Amager Fælled. Jeg spurgte hende, om jeg ikke kunne få lov at have en ekstranøgle hos hende – både en i huset og en gemt ude i hendes have. Det var okay, og jeg kørte straks ned til Låsesmed Amager, som lynhurtigt lavede et par nye nøgler til mig. Jeg fik endda lidt rabat, fordi jeg kun få timer tidligere havde benyttet dem som kunde. Jeg kørte ud til Farmor og sørgede også lige for at droppe et par nøgler af hos bekendte på Amager på vejen. På den måde er jeg altid sikker på at kunne få fat i en ekstranøgle. Jeg kan kun anbefale Låsesmed Amager. De er flinke, imødekommende, hurtige og dygtige.