Top
Menu Luk

Låsesmed København


Indbrud i vores lejlighed

Vi er to veninder, som har boet sammen i min ejerlejlighed i omkring fem år, som ligger inde i indre København. Lejligheden ligger meget centralt, hvilket gør det nemt for os begge at tage på arbejde. Vi er super glade for lejligheden og i det hele taget glade for at bo sammen. Vi har dog oplevet en del indbrud i løbet af de 5 år. Og det er vi virkelig kede af, da vi ikke ønsker at flytte lige foreløbig. Derfor har vi valgt at undersøge hvilke muligheder vi har for, at undgå tyveri. Min veninde foreslog at vi kan prøve at ringe til en låsesmed og forhøre os omkring hvad vi kan gøre for at gøre ende på alle de indbrud.

Samtale med låsesmed fra København

Vi snakkede med låsesmeden, som sagde at vi kunne overveje at få monteret mere sikre låse eller få et alarmsystem. Han sagde til mig at han gerne ville komme ud og vurdere vores nuværende låse i forhold til sikkerhed og indbrud. Og dette takkede vi ja til, da det virkelig var et stort problem. Da han efterfølgende kom hjem til vores lejlighed og kiggede på vores lås til hoveddøren og køkkentrappen, konstaterede han hurtigt at de ikke var meget værd. Med andre ord er låsene meget gamle og ikke særlig sikre i forhold til indbrud. Derudover sagde han, at hvis vi havde oplevet indbrud så mange gange, var det nok en god idé at et alarmsystem udover, at få skiftet låsene. Vi aftalte med låsesmeden, at vi meget gerne ville have ham til at sætte det hele op og udskifte låse, når vi havde fundet ud af hvilken slags lås og alarm system vi gerne ville have.

Research processen

Vi undersøgte både låse og alarmsystemer på forskellige hjemmesider. Og der var virkelig mange forskellige, at vælge imellem. Vi synes det var utroligt svært vælge hvad vi ville have, da ingen af os havde særlig meget forstand på det. Vi fandt dog ud af, at i stedet for at købe en separat lås og alarm system, så kunne man købe en lås med indbygget alarmsystem. Og det synes vi helt klart ville være nemmere. Derudover kunne det også fåes med kodelås og andre fede fordele.

Den endelige beslutning

Efter lang proces, hvor google blev brugt mere end nogensinde, fandt vi endelig den lås med tilhørende alarmsystem vi gerne ville have. Og efter en uge havde låsesmeden fra København været her og installeret to låse med tilhørende alarmsystem, både i hoveddøren og køkkendøren ud til køkkentrappen. Vi håber ikke at vi får flere indbrud fremadrettet og vi føler allerede mere sikre end nogensinde før.

Læs mere om uddannelsen her