Top
Menu Luk

Hvad udskiftning af dine vinduer kan betyde


En del af at vedligeholde din bolig er blandt andet udskifte vinduerne. Hvis du ikke har helt styr på, hvilke fordele du kan høste ved en udskiftning af dine vinduer, kan du læse med her.

Det sænker din varmeregning

Gamle vinduer isolerer ikke særlig godt, og derfor ser man ofte flere tilfælde af fugtskader i karmen på gamle vinduer. Dårlig isolering betyder, at din dyrt købte varme lige så stille siver ud. Derfor kan du snildt bruge bunkevis af penge på at holde varmen om vinteren, hvis din bolig er dårlig isoleret. Et oplagt sted at isolere – eller at energioptimere – er ved en udskiftning af vinduerne. De vinduer, man kan få idag, har nemlig en formidabel isoleringsevne, og det at udskifte vinduerne er ofte meget nemmere end at gå i gang med at isolere selve bygningen.

Nye vinduer kan også forbedre indeklimaet i din bolig, fordi temperaturerne indendørs bliver mere stabile, og du selv har mulighed for at regulere ventilationen. Sørger du for ikke at lufte ud med varmen kørende, har du således mulighed for nemt og og hurtig at forbedre både din livskvalitet og din varmeregning.

Bedre lysindfald er en væsentlig forbedring

Selvom det at energioptimere din bolig ved udskiftning af vinduerne, er der også en væsentlig fordel i at skifte dem til større vinduer. Mange ældre huse har få vinduer, fordi vinduerne netop var et sted, hvor varmen slap ud. I dag, hvor isoleringen har nået maksimale højder for vinduerne, har et andet krav meldt sig, nemlig kravet for mere lys i boligen. Mørke rum er noget, de fleste nye boligkøbere styrer uden om, og det er da også utiltalende. Mennesker trives bedst i sollys, der påvirker vores humør og livskvalitet positivt, og derfor er det helt naturligt at ville have mere naturligt lys ind i sit hjem.

Står du overfor at skulle udskifte dine vinduer, bør du overveje, om du skal få indsat større eller flere vinduer. At udskifte vinduer tæller som en forbedring på boligen uanset mængden, men lysindfaldet er noget, en eventuel ny køber vil lægge mærke til.


Det er en langvarig investering

Stående på skuldrene af de to andre aspekter om energioptimering og lysindfald står naturligvis investeringsaspektet. Har du mange vinduer i din bolig, eller administrerer du en stor ejendom, kan det virke som en stor og dyr opgave at udskifte vinduerne. Men de moderne vinduer holder heldigvis i rigtig mange år, efter du har fået dem indsat. Sammenholder du det med besparelserne på varme, og desuden også hvad du kan spare i el ved bedre naturlig belysning (hvor du derfor har brug for færre timer med kunstig belysning), kan du hurtigt tjene din investering ind. Langt de fleste vinduestyper kan holde på den gode side af 15 år, og en udskiftning af vinduer er derfor en opgave, du sjældent behøver at bekymre dig om. Sørger du for at passe godt på dine vinduer, og få dem repareret, hvis noget skulle gå i stykker, kan din investering sagtens betale sig i det lange løb.