Top
Menu Luk

Genåbningen af Danmark


I går gik Mette Frederiksen ud og talte til Danmark. Her oplyste hun den danske befolkning om at regeringen nu vil igangsætte danmarks exit strategi fra d.15 april. Dette er noget som mange danskere, især mange virksomheder, har ventet længe på, men som også skaber lidt røre i det danske samfund. Da det er vuggestuerne, børnehaverne og 0-5 klasserne der starter med at blive lukket op for, er der mange forældre som allerede nu udtrykker deres tanker og følelser meget negativt på de sociale medier. Mange udtrykker at de ikke føler sig trygge ved at sende deres børn ud i samfundet. Dog menes det er også at alle disse forældre gerne må tage situationen lidt køligere. Regeringen ville ikke fremlægge sådan en exit strategi med fokus på flokimmunitet, hvis ikke der evidens for at det var sikkert at sende disse aldersgrupper ud i samfundet.

Hvorfor genåbning nu?

Mange danskere har nu siddet hjemme i snart en måned og med det er det danske samfund stort set lammet og lukket ned. Med det kommer også en masse konsekvenser og det danske samfund ikke blive ved med at være lukket ned. På nuværende tidspunkt er vi i den sjette uge, hvilket vil sige at vi er halvvejs når det kommer til en epidemis varighed. Derfor kan man også nu konkludere fra danmarks serums institut at vi har et smittetryk på 0,9 og dermed kan vi gå videre til næste strategi der gør at vi forhåbentlig langsomt og kontrolleret kan have en genåbning af Danmark. På pressemødet blev det stadig gjort meget tydeligt for danmarks befolkning, at fordi denne strategi bliver igangsat, skal folk stadig tage deres forholdsregler, så vi ikke får et kæmpe tilbageslag og kurven for alvorligt syge begynder at blive for stejl.

En ting man skal passe på i denne genåbnings strategi er at det ikke bliver en værdipolitisk kamp for diverse partier om at åbne de sektorer som deres kernevælgere befinder sig i. Dette vil gøre at man har et blik på det politisk i stedet for hvad der er bedst for samfundet og dette vil have konsekvenser.Økonomisk fremgang?

Det er meget vigtigt at konstatere at denne strategi ikke nødvendigvis betyder at der kommer økonomisk fremgang, men lidt kommer der gang i. Statsautoriseret revisor Kim Hersland har tidligere udtalt at denne krise kommer til at have store konsekvenser for den danske økonomi og da den grund alene, er det et positivt tegn at der nu kan sættes lidt i gang. Den danske befolkning er dog nødt til at stadig at tage deres forholdsregler, for ellers er der mulighed for at denne exit strategi hurtigt kan blive lukket ned for og alle bliver sendt hjem igen. Alle er nødt til at løfte det fælles ansvar vi alle har for at komme helskindet igennem denne krise. Der er ikke kun tale økonomisk men og sundhedsmæssigt. Vi skal alle passe på hinanden og hjælpe hvor der kan hjælpes. Følg myndighedernes råd og bliv indenfor medmindre det yderst vigtigt.