Top
Menu Luk

Drop juleræset og hold jul i udlandet


Julen er rundt om hjørnet, og det spreder både glæde og rædsel i hele landet. Ligesom nogle mennesker sværger til højtiden og glæder sig 5 …

Julen er efterhånden en årstid for sig selv. Den er placeret mellem vinter og efteråret, der er på vej mod udfasning, eftersom julen bliver planlagt og implementeret i bybilledet, butiksruderne og tankerne. 

For de fleste mennesker er julestemningen indbegrebet af glæden ved fællesskab, familie og næstekærlighed. Men for mange andre er julen lig med rædsel og afsky. Julen er trods glædelige melodier og udtryk blevet omvendt til en materialistisk sæson, hvor budgettering og konkurrence tager over for hyggen.

Stress og jag er en vending, der benyttes af flere, når juletiden omtales. Det er alt fra børn til voksne mennesker, der mærker benytter vendingen, så snart tankerne bliver henledt på gaveræset i december måned. Konkurrencen i at give de bedste og dyreste gaver er et hovedfokus, som påvirker mange af dem, der ikke har råd til samme adfærd.

Hvis vi vil omvende denne sfære må vi nødvendigvis afskaffe gave-konceptet og erstatte det med et mere hygge-præget tiltag. 

Læs mere om jul i udlandet her