Top
Menu Luk
Elbiler

Derfor skal du vælge en elbil


Står du og overvejer en ny bil, bør en elbil være med på listen over potentielle biler. Måske har du allerede afskrevet elbilen, men tag lige og læs med her. Her finder du nemlig tre særlige fordele ved elbilen, du ikke finder andre steder.

Grønne fordele

Det er ingen hemmelighed, at elbilen blev produceret som en modsvar til, at brændstofbiler kører på de svindende, fossile brændstoffer. I takt med at vores kraftværker bliver grønnere ved brug af vedvarende energikilder som vind- og vandkraft, bliver alle elprodukter også det mest miljøvenlige alternativ. Forbrugerne bliver mere og mere kritiske i deres valg, og miljøvenlighed er ofte en afgørende faktor, når vi skal beslutte os for et køb. Elbilen blev introduceret for at give de kritiske bilejere et alternativ til deres brændstofbiler.

En elbil som den nye Nissan Leaf er 100 % udledningsfri, og samvittigheden er derfor helt ren, når man kører rundt i sådan en. Der kører flere og flere elbiler rundt på vejene, hovedsageligt fordi både forbrugere og fabrikanter har indset, at fremtiden ikke ligger de traditionelle brændstofbiler.

Højere køreglæde

En vigtig faktor, der er kommet mere fokus på de senere år, er de teknologiske muligheder, en elbil giver. Med en brændstofmotor var bilerne bundet af den teknologi, der gav kraft til bilen, blandt andet når der skulle accelereres og skiftes gear. Dette er ikke længere nødvendigt med en elbil. Tager man en tur i en elbil fra eksempelvis Nissan, finder man hurtigt ud af, hvor anderledes det er at køre i den. Holder man speederen nede, vil man mærke en glidende acceleration, man ikke før har været vant til, fordi biler med manuelt eller automatgear hakker en smule, når der skiftes gear. Det behøver en elbil ikke, og den glidende bevægelse kan virke mærkelig for nogen – indtil man vender sig til det. Dernæst vil en tur i en brændstofbil føles robust og nærmest anstrengt sammenlignet med elbilen.

Den teknologiske udvikling betyder også, at køreglæden bliver taget til nye højder. Det ses i de detaljer, der er lagt i, hvordan bilen ligger i sving, at det er muligt at lave en mere effektiv motorbremsning, og at bilen selv kan registrere forankørende biler og bremse ned, hvis der skulle være grund til dette. Alt dette bidrager til at give føreren en helt unik og behagelig køreoplevelse.

Infrastrukturen

Da elbilen først blev introduceret til markedet som en personbil, der kunne være hvermandseje, manglede der en afgørende faktor for, at en familie udskiftede sin brændstofbil med en elbil. Infrastrukturen til opladning af elbilerne var ikke på plads. Bilejere har et helt naturligt øje for, hvor den nærmeste tankstation ligger. Elbiler kan for det første potentielt oplades alle steder, og for det andet tager det meget længere tid at oplade en elbil, end det gør at tanke en brændstofbil. Det stiller naturligvis nogle krav til infrastrukturen, der i starten havde svært ved at blive opfyldt. Det var lidt en sag om hønen eller ægget, fordi man i kommuner ikke havde lyst til at investere i ladestationer rundt omkring i byerne, hvis ikke der var elbiler til at bruge dem. Og forbrugerne havde ikke lyst til at købe elbiler, hvis ikke de kunne få dem opladt.

Fabrikanter som Nissan var dog vedholdende, og derfor er Nissan en af de førende, når det kommer til elbiler. I dag findes der masser af opladestationer med særlige p-pladser forbeholdt elbiler i byer som København. I fremtiden vil man også se flere fordele som lavere afgifter på parkering og køb af elbiler. Det kommer stille og roligt, fordi elbiler uden tvivl er fremtiden.