Top
Menu Luk
Låsesmed Amager

At fortolke på nøgler og låse


Nøgler og låse er blevet brugt som symboler på meget i musikkens verden. Heldigvis behøver det ikke være så svært at forstå nøgler og låse i virkeligheden.

“Open your heart to me, baby. I hold the lock and you hold the key.”

Sådan synger Madonna i sangen ‘Open Your Heart’, som var et af numrene på hendes album ‘True Blue’ fra 1986. Sangen har en vis form for kompleksitet over sig rent lyrisk, og nogle fans er lidt uenige om, hvad sangen egentlig handler om. Kærlighed tydeligvis, men hvad ellers?

Jeg kan personligt godt lide, at hjertet bliver gjort til en dør, som har en lås, der kun kan åbnes med en bestemt nøgle. Det skaber et helt andet niveau af fortolkning i sangen. Bevares, du behøver ikke kontakte en låsesmed fra Amager for at komme i forhold med den, du kan lide, men måske er det en god idé, at du selv ved, hvordan du gerne vil elskes, inden du kaster dig hovedkulds ud i det, som Madonna gør i sangen. Her er et andet eksempel på at bruge nøgler som et udtryk for noget – dog fra en anden kunstner:

“Music’s the odyssey. It’s here for you, for me. Just listen and find the magic key.”

Dette citat er fra omkvædet i sangen ‘The Magic Key’, som var et kæmpe hit tilbage i år 2003. Der er sikkert nostalgi at finde hos de læsere, der kender denne sang. Sangen kombinerede rap og sang med et mix af et progressivt rocknummer samt et kor og messingblæsere. Alene beskrivelsen er lovende og det med god grund, for sangen blev en succes. Men hvad er nøglen i dette tilfælde? Musik? Og hvad låser den i så fald op? Det er ikke ret tydeligt, og derfor er nøglen også sværere at finde.

I disse sange handler det meget om at finde, bruge eller holde nøglen. Selvom det er noget, de fleste af os gør på et dagligt basis, og disse sangeksempler blot er i overført betydning, ændrer det ikke på, at nøgler betyder meget for menneskeheden – om det så er et symbol på noget eller ej. For mennesket er nysgerrigt og vil gerne vide, hvor nøgler fører hen, og hvad der er bag den låste dør. Alligevel er det en del af hjemmet, som nemt kan glemmes hver eneste dag.

Lås din Cykel

Træt af nøgler? Prøv en elektronisk lås – Yale Easy

Nøgler og låse er heldigvis ikke lige så komplicerede som fortolkning af sange. Derfor kan man godt blive lidt træt af dem alligevel. Særligt hvis det er nøglerne til dit hjem, skal du huske at have dem med dig, så snart du forlader din bolig. Det kan blive lidt trættende på den lange bane. Ønsker du en nemmere løsning? Overvej at kontakte en låsesmed på Amager, Nørrebro eller bare i dit lokalområde og få deres professionelle råd om, hvilken type lås og nøgle der passer til dit liv. Yale Easy låsen kan for eksempel anbefales til dem, der bor i  lejlighed. Der skal du bare kunne huske din kode for at komme ind i dit hjem. Kan du ikke give helt slip, eller vil du gerne stadig have en fysisk ting, som kan låse døren op, så overvej at skifte til en type elektronisk lås, som kræver en nøglebrik eller en fjernbetjening. Det er faktisk nemmere, end det lyder.