Top
Menu Luk

Asfalt


Familieområde

Vi er én ud af mange familier som bor her i kvarteret der mener, at alt for mange biler bare drøner igennem de små villaveje. Vi har klaget til kommunen flere gange, da vi er bange for at der en dag sker en ulykke. Vores børn leger ofte på vejene sammen med de andre børn i kvarteret, da man ville mene, at biler ikke burde køre særlig stærk på små villaveje. Men kommunen har gang på gang meldt tilbage, at de desværre ikke kan gøre noget ved problemet og at vi må komme med konkrete årsager til dette sker.

Konkrete årsager

Vi skrev ud til de andre familier, med samme bekymring som os, at de skulle holde øje med hvilke årsager der er med til, at folk kører så hurtigt i vores kvarter. Der gik ikke særlig lang tid før det væltede ind med beskeder om, at asfalteringen kunne være en årsag, da den ikke er blandet med en masse små sten, som får bilisten til at køre langsommere automatisk. Derudover var der flere der skrev, at afmærkningerne på vejene var godt slidt ned, så det kunne være svært at se f.eks. hajtænderne. Mange andre skrev også at det var svært at se skiltene med fartgrænsen, da mange af skiltene stod langt inde i træer eller hække. Vi aftalte derfor, at vi alle familier klagede hver især i håb om, at kommunen ville gøre noget ved problemet.

Kommunen meldte tilbage

Et år senere gik det endelig vores vej. Kommunen havde nemlig taget vores sag op til overvejelse, eftersom der var så mange klager. Det bundede ud i, at de lavede nogle undersøgelse og var ude og tjekke hvorvidt årsagerne var sande og om det egentlig var et reelt problem med bilister, som kørte for hurtigt i vores kvarter. Det endte med at de satte et asfaltfirma på sagen, som sørgede for ny asfalt og nye afmærkninger på vejen.