Top
Menu Luk

9 tips til at holde fester uden stres


Det kan være en mindre udfordring for nerverne, når man skal holde en fest. Der er jo mange ting, der kan gå galt, og hvad nu, hvis festen ikke …

Vi har alle arrangeret en festlig begivenhed for familie og venner. Der er noget tilfredsstillende ved at samle de nærmeste om bordet med god mad, lækre drikkevarer eller spil og en snak om alt og intet. Vi skal sørge for, at der er noget for alle parter. Og så skal stemningen være tilsvarende, og måske endda opløftende eller afdæmpende hen mod slutningen. Det kunne også være, at man skulle sørge for et tema.

Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, hvis man vil placere mennesker i en bestemt stemning, der taler til alles velbefindende. Overvejelser omkring arrangeringen er sædvanligvis en stressfaktor. For nogle mere end for andre. Uanset, hvordan det vendes og drejes, så kan alle bruge en guideline, der skaber overblikket:

  1. Sæt et starttidspunkt for festen.
  2. Overvej, hvilke elementer festen skal indeholde (spisning, spil, drikke, indslag).
  3. Skal gæsterne sørge for andet end deres eget selskab (tøj, mad, forberedelse)?
  4. Lav en liste over alle inviterede gæster.
  5. Tag forbehold for gæsternes type og behov.
  6. Bestem temaet.
  7. Indret elementerne efter temaet (mad, spil, beklædning, indretning).
  8. Sæt tre timer af, op til starttidspunktet for dagen.
  9. Sørg ALTID for at forberede en velkomstdrink og/eller snack og et spændende taleemne til den eventuelle akavede stilhed.

Læs om en type fest her