Top
Menu Luk

3 simple måder at blive en bedre leder på


Som leder har du muligheden for have direkte indflydelse på din virksomheds succes, fordi du står med selve kernen i virksomheden: …

Én ting er, at du som leder har mulighed for at have direkte indflydelse på virksomhedens succes. En anden er, at du bør søge denne indflydelse for at udfylde rollen som den rigtige leder.

Først skal du som leder forstå, at du er en del af et organ. Organet er bundet sammen af flere forskellige måder at agere på. Det er bundet sammen af holdninger til hinanden og omverdenen. Individer og holdninger skaber tilsammen en kultur, som du er en del af. Du skal i denne forbindelse lære at forstå kulturen før du kan styre dem i en bestemt retning.

For at skabe kulturen og retningen må du nødvendigvis skabe motivation. Denne motivation skal først og fremmest plantes hos gruppen af mennesker, men også i særdeleshed hos den enkelte medarbejder. Der er forskellige tilgange til beplantning af motivation, men det handler i bund og grund om først at nedbryde de elementer af kulturen som er misdannede, hvorefter de gunstige elementer udvides.

Når kultur og motivation er skabt, så handler det for dig som leder om, at identificere overblikket, og derefter målrette kulturen i overensstemmelse med virksomhedens identitet, markedet og konkurrenterne. Hvad er mulighederne, og hvad er faldgruberne?

Læs mere om leder uddannelsen her