Et-sommerhus

Langt de fleste sommerhusejere anvender i dag elvarme eller brændeovne til at opvarme sommerhuset med. Ulempen er her, at elvarmen hurtigt kan blive en dyr løsning og brændeovnen kræver en del arbejde. En god alternativ løsning er derfor at installere en luft til luft varmepumpe, som udover at være særdeles energibesparende, også er langt mere miljøvenlig end elvarmen. Nu er vi på vej ind i sommermånederne hvor brugen for varme er mindre, men her er der i stedet mulighed for at anvende varmepumpen som aircondition. Hvis du installer varmepumpen nu, er du samtidig klar til de kommende vintermåneder, hvor det er vigtigt hele tiden at holde lidt varme i sommerhuset for at undgå frostsprængninger i vandrør.

Hvorfor skal du installere en varmepumpe?

Der er en lang række fordele ved at installere en varmepumpe, hvilket gør at en installation er overvejelsen værd.  Først og fremmest vil den kunne reducere dine varmeudgifter markant, da den kun bruger mellem en tredjedel og en fjerdedel strøm sammenlignet med eks. elvarmen. Det betyder samtidig, at du har en varmekilde som er mere miljøvenlig, hvilket gavner dig, og selvfølgelig miljøet.

Dernæst vil de fleste luft til luft varmepumper kunne sikre et bedre indeklima i sommerhuset, da de har indbygget en funktion som kan rense luften for støv, bakterier og luftpartikler. Det betyder at du kan undgå at der opstår fugt, her hovedsageligt i vintermånederne. Om sommeren er der, som nævnt, i stedet mulighed for at anvende varmepumpe som aircondition, så der er et dejligt køligt klima i sommerhuset, når solen bager udenfor.

Prisen for anskaffelse er samtidig ganske lav set i forhold til andre opvarmningsmetoder. Prisen vil typisk ligge et mellem 10.000 og 25.000 inklusiv moms og montering, men den vil afhænge af hvor stort et varmebehov du har og størrelsen på sommerhuset.

Hvad skal du være opmærksom på?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den valgte varmepumpe kan leve op til de danske vejrforhold, så den ikke blot kan yde som airconditionanlæg om sommeren, men også er i stand til at opvarme sommerhuset når det bliver koldere. Det er derfor en god idé at tjekke energistyrelsens liste over godkendte varmepumper, så du er sikret at den kan leve op til hvad leverandøren lover, og dermed er effektiv nok.

Spar penge nu

Hvis du allerede er interesseret i at få installeret en varmepumpe nu, så kan her hurtigt og let indhentes et tilbud her. Det kræver blot at du indtaster dine behov, hvorefter du vil modtage en række tilbud.

Jo før du får du får installeret varmepumpen, desto før kan du spare penge.

Læs mere om: Varmepumper