Til dig som ikke ved hvad heliskiing er, så er det kort fortalt at du bliver fløjet op til toppen af bjerget med en helikopter, hvorefter turen går ned af bjerget med ski. Bjergtoppene svinger alt fra 700 til 1500 meter, tærrenet er meget velegnet for skiløbere fra let øvet til ekspert kan både bruges af skiløbere og snowboardere. Det tiltrækkende ved heleskiing er at i er helt alene på bjerget og sneen er helt uberørt bare klar til at blive brugt.

Sæsonen starter i midten af marts til begyndelsen af juni, hvis du gerne vil hav powder sne skal du være så tidligt på sæsonen som muligt. Midnatssolen giver til og med mulighed fra april at du kan stå på ski på alle tidspunkter af døgnet. og fælles for alle bjerge er at de har et stabilt snedække som giver minimale chancer for sneskred.

Hvordan arrangeres heliskiing?

I Grønland findes der to udbydere af heliskiing, Greenland Extreme og Heli Greenland, det er muligt at booke tider og finde priser på de respektive hjemmesider. Her kan du derudover også finde information om de forskellige bjerge samt ture der kan arrangeres.

Heliskiing har været populært længe!

Heliskiing har været populært længe blandt eventyrlystne skiløbere. Siden midten af 1990erne har flere skiløbere taget til Grønland for at stå på heliskiing. Der er derfor været regelmæssige heliskiing ture til de Grønlandske bjerge, der er derfor også kommet flere professionelle heliguider til som kan give en god og tryg oplevelse.

Skiløjperne ligger på både nogle af de største øer i området og langs nogle af de dybe fjorde, der mange steder er dækkede af gletsjere. Der er sågar steder hvor det er muligt at løbe direkte fra bjergtop til stranden.

 

Heliski sammenflet2