Hvis man arbejder lidt hjemmefra med affiliate marketing, eller bare har et hjemmekontor, så kan det rent mentalt være fordelagtigt, at indrette et rum med “professionelle” møbler.

Indretter man et decideret hjemmekontor, vil man have følelsen af at man sidder på en arbejdsplads. Det vil derfor være lettere ikke at foretage alle mulige overspringshandlinger, som man hurtigt kan komme til, når man arbejder hjemmefra.

Det behøver ikke at koste en formue

Der er nok mange som har lyst til, at få indrettet et hjemmekontor, men som tænker at det simpelthen er for dyrt. Det behøver det dog nødvendigvis ikke at være. Der findes sider som sælger brugte kontormøbler, af meget høj kvalitet, som kan købes til markant lavere priser, end hvis man skal ud og investere i splinternye møbler. Mange af disse møbler er blevet købt fra konkurser/auktioner når firmaer lukker/indskrænker eller flytter til et nyt domicil m.m. Møblerne er derfor blevet købt meget billigt, og kan derfor sælges videre til en rigtig god pris.

Mix ikke privatliv med arbejdet – øg produktiviteten

At indrette et rum efter det, det skal bruges til, vil af gode grunde påvirke produktiviteten i det rum. Der er en række gode råd til, at arbejde effektivt hjemmefra:

  • Forbered dig på at arbejde hjemme præcis på samme måde, som du forbereder din næste dag på kontoret. Tjek hvilke aftaler du har dagen inden, og læg de ting klar, du har brug for.
  • Fortæl dit team og din chef, hvornår du arbejder hjemmefra. Skriv i din arbejdskalender, at du arbejder hjemmefra, så andre ikke booker fysiske møder den dag.
  • Vær sikker på, at du har adgang hjemmefra til de arbejdsdokumenter du har brug for, eks. via VPN-opkobling til firmaets netværk og at du har internetforbindelse og mobiltelefon, så kollegaer, kunder og partnere kan komme i kontakt med dig.
  • Definér, hvor meget du skal nå på en effektiv arbejdsdag derhjemme, lav en to-do-liste og vurder derefter, hvor meget du nåede og, hvor effektiv din dag var.
  • Sørg for, at du har et rum eller afsnit af dit hjem, hvorfra du kan arbejde uforstyrret. Hvis du har børn eller familie derhjemme, skal de vide at du arbejder.
  • Præcis som på kontoret bør du give dig selv små pauser og en frokostpause. Husk at bevæge dig og gå gerne en tur i den friske luft.

Mange undersøgelser viser faktisk at hjemmearbejde kan øge produktiviteten, så har man muligheden er det bare med at prøve det af.