Indledning.

For nyligt erfarede jeg personligt, hvad det vil sige at mangle en tilstrækkelig forsikring.

Derfor har jeg valgt at lave dette indlæg, som beskriver de vigtigste overvejelser, når man skal sikre sig selv mod uheld og anden form for skade på sin bolig. 

Min erfaring.

Mit uheld ligger en måneds tid tilbage og fandt sted en hverdags aften. Som studerende har man som bekendt lang sommerferie. Derfor benyttede vi muligheden for, i en mindre flok, at tage i byen en mandag aften. Startende hjemme hos mig, med fuld knald på musikken, som blev spillet via. min MacBook, som dog var 5 år gammel.

cola i macbook

Et lille sving med armen resulterede i et glas rom og cola væltet ned i tastaturet. Det skulle vise sig at blive en dyr aften. Jeg havde som mange andre en indboforsikring, men desværre ikke udvidet den med elektronikforsikring hvilket det kræver.

Det endte derfor ud med at jeg måtte købe mig en ny MacBook.

Hvad dækker den almindelige indboforsikring?

De fleste forsikringsselskaber, har deres basispakker, som dækker mange af de samme ting. De indeholder typisk følgende:

Tyveri, cykeltyveri, hærværk og overfald.

Brand og vandskade.

Ansvarsforsikring – skader på andre personer og deres ting.

Retshjælp – Hvis der forekommer udgifter ved en evt. retssag.

De respektive forsikringer har et dækningsloft på beløb og det kan derfor i nogle tilfælde betale sig at købe en udvidet forsikring, hvis man f.eks. ikke er dækket af basisforsikringen, eller har cykel som er dyrere end det dækningsloft forsikringen har sat.

Hvorfor have en indboforsikring?

En indboforsikring er ikke lovpligtig, men alligevel en yderst god ide at have. Også selvom man som jeg, er studerende og helst ville prioritere sin lave indkomst anderledes, vil man nødig stå i en situation hvor man står for hele regningen selv, når skaden ER sket og da slet ikke med en SU-indkomst, ligesom i ovennævnte historie.

I 2014 havde 36.628 danskere uventede gæster, i form af indbrudstyve.

I 2014 blev der anmeldt tyveri af 60.709 cykler.

Så i stedet for en uventet større regning, kan man sikre sig med et mindre budgetteret beløb om måneden. Derudover kan man oftest selv vælge sin selvrisiko, som selvfølgelig har effekt på din årlige regning.

Hvordan?

Der findes et hav af forsikringsselskaber og det vil derfor være optimalt hvis man kan finde den billigste løsning.

Mikonomi.dk indhenter dine oplysning og sender dem videre til 3 forsikringsselskaber, som kontakter dig med tilbud. Denne løsning sikre dig muligheden for at vælge en billig løsning. Derudover slipper du for at indtaste dine oplysninger X antal gange hos diverse udbydere. Det er et uforpligtende gratis tilbud!