Rusten front på gammel bil

Hvis man glemmer at få behandlet sin undervogn således, at den er beskyttet mod rust, kan det få store konsekvenser for din penge pung! Din garanti mod rust gælder nemlig kun, hvis man sørger for at vedligeholde sin bil, hvilket også gælder at få rustbeskyttet. Det er således essentielt at få ordnet sin bil ved et ordenligt værksted således, at man er sikret mod rust, samt at man har sit på det rene, hvis et uheld skulle være ude, og man har behov for at gøre brug af garantien.

Garanti og rustbeskyttelse

Næsten alle nye biler har seks års rustgaranti, dette er dog ikke ensbetydende med, at man er sikker i disse seks år.  De fleste tror, at disse garantier gælder uden yderligere tiltag fra bilejerens side, men sådan forholder det sig ikke. Garantien fungerer kun, hvis vedligeholdelsen af bilen bliver overholdt på de af bilfabrikanternes forudbestemte vilkår. Dette er ofte med kontinuerlige kontrolleringer, som bilejeren selv må betale!

Rust og klimaet i Danmark

I Danmark skal man især være opmærksom på rustdannelser i ens undervogn. Efter cirka 3-4 år, skal man især være opmærksom, og det er her vigtigt at få bilen til kontrol. Rust er lidt som huller i tænderne, man kan først selv se dem, når det er for sent, derfor er det vigtigt at gå til tjek og få professionelle til at se på det.

Når man bor i et land som Danmark, er det især vigtigt, da vores relativt milde klima i vinterhalvåret med temperature på omkring 3 grader celsius gør, at der dannes meget kondensvand i hulrummet samt i pladesamlingerne.  Således skal man være ekstra opmærksom.

Behandlingsformer

Der er flere forskellige former for behandlinger til bilerne, således kan man finde den behandling, der passer bedst til ens bil, samt vælge den behandling som også overholder bilfabrikantens vilkår for garantien. Eksempelvis er der følgende forskellige behandlingsformer:

  • Hulrumsbehandling
  • Bundbehandling
  • Komplet behandling
  • Dobbelt behandling

Ovenstående behandlingsformer varierer i omfang og pris, og således kan man sagtens finde den behandling, der er kompatibelt med ens bil og situation. Det er blot yderst vigtigt, at der gøres noget, således at man ikke pludselig står i en situation, hvor der er opstået rustdannelse i ens undervogn, men garantien dækker ikke, da bilen ikke er blevet vedligeholdt. Dette kan netop ende ud i en større regning, langt større regning end hvad selve vedligeholdelsen koster.

Hvis man ønsker, at garantien skal holde, samt at køre rundt i en bil der ikke er ved at ruste op, er det en god ide at få sin bil rustbeskyttet!