Eksempel på angst, som kan behandles

Rigtig mange mennesker lider af forskellige mentale forstyrrelser, der forringer deres livskvalitet markant. Ordet mentale forstyrrelser skræmmer mange, det lyder meget dystert og det er grænseoverskridende, at skulle erkende at man lider af en mental forstyrrelse. Men en mental forstyrrelse kan også være en mindre mental forstyrrelse, som ikke er kritisk, men bare nedsætter livskvaliteten. Derfor er der god grund til at søge behandling, jo mindre problemet er, jo lettere er det at løse.

Få professionel hjælp til at få et bedre liv

Graafland.dk kan du læse mere om alle de mentale problemer, som kan afhjælpes af Graafland. Spektret spænder bredt fra behandling af præstations- og eksamensangst over stress til behandling af  angst. Præstations- og eksamensangst er for mange, noget der hører sig til, og det er svært at forestille sig at det kan behandles, men det kan det.

Præstations- og eksamensangst

Alle kan genkende følelsen af, at være spændt op til en eksamen og frygte at man ikke leverer på det niveau, man gerne vil. Derfor kan det være svært at skelne, hvor grænsen er mellem almindelig nervøsitet og decideret eksamensangst. Begrebet “klappen går ned” er en ledetråd til hvornår den er så gal, at behandling kan anbefales. Når “klappen går ned” sker der det, som man i fagligt sprog, kalder for selvopfyldende profeti. Selvopfyldende profeti består dog ikke kun af, at man glemmer alt hvad man ved, men også at man begynder at stamme eller hakke i sætningerne, ligesom man sveder eller rødmer. Selvopfyldende profeti opstår faktisk ved at man er så bevidst om den uønskede reaktion, at man ubevidst får instrueret sig selv i den.

Præstationsangsten kommer ofte i forlængelse af eksamensangsten, for hvis først at man har oplevet problemer med at præstere til eksamen, opstår de samme problemer tit når man skal præstere i andre sammenhænge. Det kan medføre at man forsøger at undgå at havne i situationer, hvor man skal bedømmes.

Let behandling

Præstations- og eksamensangst er faktisk let at behandle og derfor er det ærgerligt at så mange lider af det, uden at gøre noget ved det. Ved behandlingen får patienten mulighed for at ændre de negative forestillinger, som vedkommende har om sin præstation og den omkringliggende situation.
I bund og grund handler det om, at patienten skal have mere positive og realistiske forestillinger om sig selv.

Lider du af præstation- og eksamensangst eller kender du nogle der gør, så sørg for at du eller vedkommende tager kontakt til en behandler, der kan afhjælpe problemet.