Jul på stranden

Julen er rundt om hjørnet, og det spreder både glæde og rædsel i hele landet. Ligesom nogle mennesker sværger til højtiden og glæder sig 5 måneder året til at pynte op, bage kager, hygge med familien og ikke mindst fortære svin og fisk på alverdens faconer, så er der også mange, der er i den direkte modsatte fløj.

For når den første vintermåned indtræder, er der mange der gyser ved tanken om gaveræs, familiære komplikationer og overforbrug. For selvom det hele virker idyllisk på overfladen og vækker megen nostalgi og barnlig glæde, så er der rigtig mange, der bliver ramt af stress i juletiden, og den ellers gode tid, der er til for at øge hygge, kan ende med at resultere i det modsatte.

Af den grund rejser omkring hver 3. af danskerne til udlandet i løbet af decembermåned. Julen handler jo i bund og grund om at fejre hinanden, og det handler om at tage sig af hinanden. Derfor behøver du jo ikke bruge din juleferie i de kolde danske omgivelser og værne om gamle danske traditioner for at kunne fejre julen på bedste vis.

Jul i udlandet

Det at holde jul uden for Danmarks grænser virker for mange danskere absurd og ligger langt fra, hvad vi kan forestille os, fordi julen er et ømtåleligt emne, der for de fleste  vækker følelser dybt i os. Trods en lav andel af troende kristne i det danske samfund holder vi stadig fat i juletraditionerne, som absolut skal foregå inden for grænserne.

Tendensen er dog så småt ved at ændre sig, og flere kan se muligheder i at rejse til andre lande. Når man kommer væk fra Danmark, kommer man også væk fra sin hverdag, sit job, sine hovedpiner og generelt sine problemer. Det giver overskud, og man kan nemmere tage sig af sine kære, hvilket i bund og grund er essensen ved at holde jul.

At man må nøjes med et palmetræ, bliver man så nødt til leve med. Det burde også have mindre betydning, hvis man kan sprede glæde hos sin familie og undgå stress og splittelse, så er det jo værd at overveje. Julen handler jo om, hvem vi er sammen med og ikke hvad vi spiser og laver.

Hold julefrokost på en sandstrand

Du kan roligt flyve væk fra alt ræset og sætte destinationen mod et varmt og afslappet sted. Det kan komme til at styrke jeres forhold i familien, og du bliver højst sandsynligt laddet op midt i en periode, der kan være hård. I stedet for at blive tynget ned af alle opgaverne bliver du beriget med ny energi.

Du kan se hvilke julerejser, der bliver tilbudt på kiplingtravel.dk. De penge, du sparer på gaver og mad, vil jo alligevel dække en del af rejsen. Har du ikke prøvet denne type jul før, bør du overveje det. Husk, julen handler om mennesker.