Kaffe er i dag en universel drik som i Danmark på relativt kort tid er blevet allemandseje. I Danmark elsker vi en god kop kaffe om det er på arbejdet, til middagsselskabet eller et cafébesøg med veninden. Der findes næsten ike nogen voksen som aldrig har smagt kaffe. Enten elsker man kaffe eller også så hader man det, men faktum er at stort set alle har en holdning til det.

Ser vi mere fysisk og videnskabeligt på kaffens egenskaber, så er det me god grund at der hver dag hældes uendelige mængder kaffe ned, på de danske arbejdspladser rndt omkring i landet. Nedenfor er opstillet en liste med 5 årsager til hvorfor, hvorfor du bør drikke kaffe hver dag.

Kaffe er fyldt med antioxidanter

Ifølge en undersøgelse af kaffens egenskaber, viser det sig at kaffe er fyldt med sunde antioxidanter. Hvorimod frugt også indeholder antioxidanter, viser det sig at menneskekroppen optager mest fra kaffe.

Lugten af kaffe modvirker stress

Undersøgelser viser at hvis du udsættes for aromaerne fra kaffe, så har du en større tendens til at blive mindre stresset in løbet af dagen og det skulle medvirke at du har nemmere ved at sover om natten.

Kaffe modvirker symptomer på parkinsons

Kaffe er på mange måder et vidundermiddel. Forsking viser at drikke kaffe mindsker du risikoen for at få Parkinsons. Hvis du allerede lider af Parkinsons g du drikker kaffe, viser forskning samtidig at du har bedre ved at kontrollere din krop.

Kaffe er godt for din lever

Undersøgelser viser at folk der drikker mindst en kop kaffe dagligt har 20% mindre chance for at udvikle en leversygdom, forårsaget af et overforbrug af alkohol.

Kaffe gør dig gladere

Kaffe skulle eftersigende også gøre at man generelt bliver gladere i hverdagen. Folk der drikker 4 kopper eller mere i løbet af en dag skulle have 10 mindre chance for at udvikle depression end folk der aldrig drikker kaffe.

Kaffe kan gøre dig til en bedre atlet

Kaffe har i mange år været et anerkendt middel til brug inden en træning. Det er bevist at kaffens indhold af koffein giver dig større udholdenhed til at udføre din træning, og det gavner derfor dine atletiske bedrifter på sigt.

Hvis du vil læse mere om kaffe, kan du besøge www.merrild.com