Har du en virksomhed, der er i vækst, men du er lidt i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at udvide bemandingen? Der er mange muligheder, en af dem er at ansætte vikarer. Men kan det betale sig, og er vikarer overhovedet noget for dig?

Læs med her og få svar på spørgsmålet om, hvorvidt din virksomhed bør hyre en vikar.

Den fleksible arbejdskraft

Inden du ansætter en vikar, er det en god ide, at finde ud af hvad du får ind i virksomheden. For hvad får man, når man ansætter en vikar? Svaret er: Det man ønsker.

Vikaren er en fleksibel løsning, Som kan træde til, når der er kog i kedlerne. Hvad enten det skyldes vækst, langtidssygdom eller barsel, kan du tilføre virksomheden ekstra arbejdskraft.

I modsætning til en fastansat, behøver en vikarer ikke blive i virksomheden. Det vil sige, så snart vikarens ekspertise ikke længere er nødvendig, kan personen opsiges. Har du en virksomhed, hvor der er spidsbelastninger, kan du med fordele hente vikarer ind. Du får mandskabet, uden at binde dig.

Et springbræt til næste niveau

Hvad kan vikarer så bidrage med på længere sigt? Potentielt set kan brugen af vikarer være med til, at tage din virksomhed til næste niveau. Hvad enten din plan er at ekspandere i antal butikker, eller øget salg.

Hvis din virksomhed formår er at tilpasse sig, så den kan skrue op for performance, når der er behov for det, og ligeledes kan skrue ned igen, så snart der opstår stille perioder, vil det på sigt være rentabelt , at benytte vikarer.

Dine kunder vil opleve mindsket ventetid, og dine ansatte opleve et mindre pres på deres skuldre, da der er flere om jobbet.

Hvem går jeg så til…

Spørger du så? Kvalificerede vikarer kan være svære at finde. LinkedIn er en mulighed for at komme i kontakt med potentielle kandidater, men langt fra alle mennesker er på LinkedIn og det er heller ikke sikkert dine behov, går i spænd med kandidatens.

Derfor kan du med fordel tage kontakt til et Rekrutteringsbureau. Der får du muligheden for at segmentere vikarerne, så du ender med netop den person, du ønsker, i din virksomhed. På samme tid sikrer du dig, at der er en tredjepart inden over, som har styr på tingene, hvad angår ansættelse, lønvilkår o.lign.

Bør du så bruge vikarer? Hvis du ønsker nye muligheder uden forpligtelser, så er svaret ja!